Tietopaketti vanhemmille

Verkkopelitapahtuman tarkoituksena on kerätä saman henkisiä, tietotekniikasta, pelaamisesta ja hauskanpidosta kiinnostuneita pääasiassa 12-25 vuotiaita nuoria saman katon alle. Tällä tavoin he voivat kisata ja pitää hauskaa yhdessä. Tällaisissa tapahtumissa on usein mahdollisuus tavata ns. nettituttuja, joita ei välttämättä näe kuin kerran tai pari vuodessa. Verkkopelitapahtumaan osallistuvat ottavat oman tietokoneensa tai vaikkapa pelikonsolinsa mukaan tapahtumaan. Loppujen lopuksi kävijät tekevät paljolti sitä mitä kotonaan, mutta tunnelma ja hauskuus kasvavat moninkertaiseksi, kun samassa tilassa on satoja samanhenkisiä ihmisiä. Verkkopelitapahtumassa on myös tapana, että se kestää taukoamatta 2-4 vuorokautta riippuen tapahtuman pituudesta.

Skynett Langames on ikärajaton tapahtuma. Suosittelemme kuitenkin, että alle 13-vuotiaat tulisivat vanhempien ystäviensä kanssa.

Turvallisuus

Yleisesti ottaen verkkopelitapahtumat kautta maan ovat olleet erittäin rauhallisia. Tapahtumassamme on ympäri vuorokauden toimiva kulunvalvonta, jossa jokaisen sisääntulijan kulkuoikeus tarkistetaan. Tapahtumassa on myös jatkuva ensiapu- ja järjestyksenvalvontapäivystys. Skynett ry on järjestänyt yli kaksikymmentä verkkopelitapahtumaa Parikkalassa ilman pienintäkään järjestyshäiriötä. Jokainen osallistuja on viime kädessä vastuussa omasta omaisuudestaan. Järkevää on, että arvokasta omaisuutta ei jätä vartioimatta. Irtainta omaisuutta kannattaa pyytää valvomaan jokin oman ryhmän jäsenistä aina siksi aikaa kun on itse poissa paikalta. Tässä muutama turvallisuusvinkki:

  • Pidä itsestäsi huolta! Muista syödä ja nukkua riittävästi.
  • Älä jätä omaisuuttasi vartioimatta.
  • Ongelmatilanteissa ota yhteys järjestäjiin.
  • Tutustu huolella tapahtumaan ja sääntöihin verkkosivuilla.
  • Älä tuo mukanasi arvokasta pientä irtaimistoa, jos et ole valmis valvomaan niitä hyvin (esim. videokamera).

Epäselvyyksiä?

Ota yhteyttä pääjärjestäjiin.